Compostactie

Terug naar overzicht

Compostactie

Op zaterdag 26 maart 2022 is het de landelijke Compostdag. De gemeente Gouda en Cyclus willen de inwoners bedanken voor het apart houden van het groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E). Dit GFT+E wordt verwerkt tot compost. Inwoners van Gouda kunnen op de onderstaande data gratis compost ophalen.

 

Locaties en data in de gemeente Gouda

  • Dinsdag 22 maart, 08.30 – 11.30 uur: Winkelcentrum Bloemendaal
  • Woensdag 23 maart, 08.30 – 11.30 uur: Winkelcentrum Goverwelle
  • Donderdag 24 maart, 08.30 – 11.30 uur: Klein Amerika
  • Zaterdag 26 maart, 08.30 – 11.30 uur: Klein Amerika  

 

Overige gemeenten

Ook de gemeenten Waddinxveen, Nieuwkoop, Kaag en Braassem, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn en Lansingerland doen mee aan de landelijke Compostactie. Inwoners kunnen tijdens deze actie gratis of tegen een kleine vergoeding compost ophalen. Kijk op de betreffende gemeentepagina voor meer informatie. 

 

Waardevolle grondstof

Groente-, fruit- en tuinafval + etensresten (GFT+E) is een waardevolle grondstof dat we hergebruiken. GFT+E afval kan vergist worden. Zo ontstaat er biogas. Hieruit kunnen we groen gas (aardgas) en warmte produceren. Het GFT+E afval dat overblijft na het vergisten, wordt gebruikt om compost van te maken.

Compost verbetert de bodemstructuur, houdt voedingsstoffen vast in de grond en stimuleert het leven van bacteriën in de bodem en houdt de grond luchtig. U kunt compost gebruiken voor alle soorten groen. Op de compostzak staat een gebruiksaanwijzing.

 

Voor alle locaties geldt: maximaal 2 zakken per persoon en op = op.