Binnenkort te vinden in Bodegraven: De Mobiele Milieustraat

Terug naar overzicht

Binnenkort te vinden in Bodegraven: De Mobiele Milieustraat

Met de Mobiele Milieustraat biedt Cyclus een innovatieve nieuwe mogelijkheid aan voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. De Mobiele Milieustraat is een verplaatsbare op zonne-energie werkende unit die verschillende plaatsen in de regio aandoet. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van verschillende afvalstromen die niet bij het restafval horen maar op het afvalbrengstation. De Mobiele Milieustraat is op zaterdag 20 maart te vinden in Bodegraven.

 

Inwoners van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk kunnen hier terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval, waaronder klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid dat ingeleverd mag worden, moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op het afvalbrengstation.

Waar en wanneer

Op zaterdag 20 maart 2021 doen de bewoners van de Koninginneweg en vrijwilligers in Bodegraven mee aan de landelijke opschoondag van Nederland Schoon. Samen maken zij de Koninginneweg vrij van zwerfafval. Tijdens deze activiteit vindt u de Mobiele Milieustraat tussen 09.00 en 13.00 uur aan de Koninginneweg 67 (nabij het Rode Kruis gebouw) in Bodegraven. Voor een bezoek aan de Mobiele Milieustraat hoeft niet vooraf gereserveerd te worden. Inwoners worden verzocht zich te houden aan de corona maatregelen.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij de Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij de Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt tijdens de landelijke opschoondag van Nederland Schoon aangeboden in samenwerking met de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Meer informatie over de Mobiele Milieustraat is te vinden op in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de klantenservice van Cyclus per e-mail: info@cyclusnv.nl of telefonisch: 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

Iconen