Binnenkort te vinden in de gemeente Krimpenerwaard: De Mobiele Milieustraat

Terug naar overzicht

Binnenkort te vinden in de gemeente Krimpenerwaard: De Mobiele Milieustraat

De Mobiele Milieustraat van Cyclus komt van oktober tot en met december 2023 naar de gemeente Krimpenerwaard. Inwoners kunnen bij de verplaatsbare op zonne-energie werkende unit terecht om gratis klein grof huishoudelijk afval in te leveren. Het gaat om afval dat niet hoort bij het restafval, maar bij de milieustraat. De Mobiele Milieustraat komt naar Haastrecht, Schoonhoven en Krimpen aan de Lek.

Inwoners van de gemeente Krimpenerwaard kunnen bij De Mobiele Milieustraat terecht voor het inleveren van klein grof huishoudelijk afval. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken, kwasten en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u mag inleveren, moet ongeveer in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

Waar en wanneer staat De Mobiele Milieustraat in de gemeente Krimpenerwaard?  

De Mobiele Milieustraat staat van oktober tot en met december drie keer in de gemeente Krimpenerwaard. De Mobiele Milieustraat vindt u op:

  • vrijdag 27 oktober van 9.30 tot 15.30 uur, Kleine Haven 11 in Haastrecht.
  • donderdag 30 november van 9.30 tot 15.30 uur, Cellebroedersstraat 1 in Schoonhoven.
  • zaterdag 2 december van 9.30 tot 15.30 uur, De Markt 114 in Krimpen aan de Lek.

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren. 

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. Dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen we weer nieuwe grondstoffen maken. Cyclus laat het ingeleverde afval recyclen. Dit wordt gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij De Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De Mobiele Milieustraat wordt aangeboden in samenwerking met de gemeente Krimpenerwaard. Meer informatie over De Mobiele Milieustraat is te vinden op de pagina De Mobiele Milieustraat, in de digitale afvalkalender of download de Cyclus afval-app. Voor vragen kunnen inwoners contact opnemen met de Klantenservice van Cyclus via het meldingenformulier of telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).