Begin 2023 goed en download de Cyclus afval-app

Terug naar overzicht

Begin 2023 goed en download de Cyclus afval-app

Bent u in 2022 regelmatig vergeten uw minicontainer, PMD-zak of oud papier aan te bieden? Dan heeft u een goed voornemen voor 2023. Een tip: mis in 2023 geen inzamelmoment, download de Cyclus afval-app zodat u altijd op de hoogte bent. In de app vindt u alles over afval op één plek. Als u de meldingen instelt, dan krijgt u voorafgaand aan de inzameldag een herinnering wanneer wij het huishoudelijk afval komen ophalen. Daarnaast vindt u ook andere handige informatie en tips in de app.

Alles over afval op één plek

In de digitale afvalkalender en Cyclus afval-app kunt u terecht voor meer informatie over de afvalinzameling, de milieustraat en het scheiden van de verschillende afvalstromen. Bijvoorbeeld een kalender, de afvalscheidingswijzer waarin u kunt opzoeken welk afval waar hoort, de aanbiedregels en een locatiekaartje met de verzamelcontainers bij u in de buurt.

Download de app, log in en u ziet direct alle informatie

Op www.cyclusnv.nl/afvalkalender staat een link om de Cyclus afval-app te downloaden. De app direct downloaden via de AppleStore of PlayStore is ook mogelijk. Als de app op uw telefoon staat, log dan in met uw postcode en huisnummer. U ziet direct alle informatie over het scheiden en het aanbieden van huishoudelijk afval.

Geen smartphone? Ga dan naar de website van de digitale afvalkalender

De informatie over de huishoudelijke afvalinzameling vindt u ook op de digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl/afvalkalender. Nadat u uw postcode en huisnummer hebt ingevoerd, vindt u direct alle informatie over het scheiden en aanbieden van huishoudelijk afval.

De afvalkalender liever op papier?

Ga voor het uitprinten van de kalender voor 2023 naar de website van de afvalkalender. Log in met uw postcode en huisnummer. Ga vervolgens bovenaan de pagina naar de knop 'wanneer'.  Klik op de knop '2023 pdf' en dan kunt u de kalender voor 2023 opslaan en uitprinten.

Deelnemende gemeenten

De digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl en de app zijn bedoeld voor inwoners van de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Montfoort, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas. Inwoners van Oudewater kunnen terecht op www.mijnafvalwijzer.nl.