Afvalkalender en afval-app 2024 staan live!

Terug naar overzicht

Afvalkalender en afval-app 2024 staan live!

De inzameldata voor 2024 staan in de digitale afvalkalender en de Cyclus afval-app. Neem een kijkje via www.cyclusnv.nl/afvalkalender en log in met uw postcode en huisnummer of download de Cyclus afval-app. Check meteen even op welke dagen we langskomen rondom de feestdagen.

Wij vinden het belangrijk om de inzameling van het huishoudelijk afval zo goed mogelijk voor u te organiseren. In de afvalkalender kunt u zien wanneer wij uw huishoudelijk afval inzamelen in 2024. Mis geen inzamelmoment, download de Cyclus afval-app zodat u altijd op de hoogte bent!

Meldingen van de Cyclus afval-app

Gebruikt u de Cyclus afval-app? Maak het uzelf makkelijk en zet de meldingen van de Cyclus afval-app aan. Via de instellingen in de app kunt u aangeven dat u een melding op uw telefoon of tablet wilt ontvangen. U krijgt dan een bericht voorafgaand aan de inzameldag. Heeft u problemen met het ontvangen van pushberichten? In de afvalkalender en app leest u bij ‘Meer’ en vervolgens ‘Tips ontvangen pushberichten’ hoe u dit kunt oplossen. Ook vindt u op de website van de digitale afvalkalender een overzicht van de tips.

Alles over afval op één plek

In de digitale afvalkalender en Cyclus afval-app kunt u ook terecht voor meer informatie over de afvalinzameling, de milieustraat en het scheiden van de verschillende afvalstromen. Bijvoorbeeld een kalender, de afvalscheidingswijzer waarin u kunt opzoeken welk afval waar hoort, de aanbiedregels en een locatiekaartje met de verzamelcontainers bij u in de buurt. Wilt u iets melden over bijvoorbeeld de inzameling of een bijplaatsing? In de app staat ook een link naar ons meldingsformulier. 

De afvalkalender liever op papier?

Ga voor het uitprinten van de kalender voor 2024 naar de website van de afvalkalender. Log in met uw postcode en huisnummer. Ga vervolgens bovenaan de pagina naar de knop 'wanneer'.  Klik op de knop '2024 pdf' en dan kunt u de kalender voor 2024 opslaan en uitprinten. 

Deelnemende gemeenten

De digitale afvalkalender op www.cyclusnv.nl en de Cyclus afval-app zijn bedoeld voor inwoners van de volgende gemeenten: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Kaag en Braassem, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Montfoort, Nieuwkoop, Waddinxveen en Zuidplas. Inwoners van Oudewater kunnen terecht op www.mijnafvalwijzer.nl.