Afvalinzameling en openingstijden milieustraten rondom feestdagen

Terug naar overzicht

Afvalinzameling en openingstijden milieustraten rondom feestdagen

Tijdens de feestdagen in december en januari zijn er wijzigingen in de inzameling van huishoudelijk afval en de openingstijden van de milieustraten. Ook zamelt Cyclus in januari in Gouda, Montfoort en Oudewater kerstbomen in. 

Inhaaldag

Op feestdagen zamelt Cyclus geen huishoudelijk afval in. Voor maandag 26 december geldt een inhaaldag. In de digitale afvalkalender ziet u precies op welke (inhaal)dagen wij het huishoudelijk afval komen inzamelen. Bekijk de data op www.cyclusnv.nl/afvalkalender of in de Cyclus afval-app. Inloggen kan met uw postcode en huisnummer. 

Openingstijden milieustraten

Voor de milieustraten in de Cyclusregio kunnen andere openingstijden gelden. De milieustraten in Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard (Bergambacht) en Waddinxveen zijn op

  • zaterdag 24 december geopend tot 15.00 uur;
  • maandag 26 december gesloten;
  • zaterdag 31 december geopend tot 15.00 uur. 

De milieustraat in Waddinxveen is extra open op dinsdag 27 december van 13.30 tot 16.30 uur. 

Voor de openingstijden van de milieustraten in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater en Zuidplas verwijzen we u naar de website van de gemeente.  

Brenglocaties OPK Krimpenerwaard

De brenglocaties voor OPK in Lekkerkerk en Schoonhoven zijn gesloten op 31 december. De brenglocatie voor OPK in Krimpen aan den Lek is wel open. 

Afsluiting verzamelcontainers

Rondom de jaarwisseling sluiten wij in een aantal gemeenten verschillende verzamelcontainers voor papier, PMD en textiel af. Dit doen we vanwege de veiligheid en om schade te voorkomen. De afsluiting duurt van 29 december tot en met 2 januari. De sluitingsperiode kan per gemeente verschillend zijn. We willen u vragen om in die periode uw afval thuis te bewaren.

Afvalkalender 2023

De inzameldata voor 2023 staan online. Kijk via www.cyclusnv.nl/afvalkalender en log in met uw postcode en huisnummer of download de Cyclus afval-app. 

De afvalkalender liever op papier? Ga voor het uitprinten van de kalender voor 2023 naar de website van de afvalkalender. Log in met uw postcode en huisnummer. Ga vervolgens bovenaan de pagina naar de knop 'wanneer'.  Klik op de knop '2023 pdf' en dan kunt u de kalender voor 2023 opslaan en uitprinten.