Abdelhai haalt het grofvuil op in Gouda

Terug naar overzicht

Abdelhai haalt het grofvuil op in Gouda

Abdelhai is belader en zamelt het grofvuil in Gouda samen met een chauffeur in. Hoe gaat dat in zijn werk?

Abdelhai zamelt grofvuil in

Abdelhai: “Per route ga ik langs bij zo’n 50 adressen om grof huishoudelijk afval op te halen. Hiervoor maken de inwoners een afspraak via de Klantenservice van Cyclus. Voordat ik samen met de chauffeur op pad ga, krijg ik de tablet mee plus een lijst met wat ik op welk adres moet ophalen.

Vaak zijn dit afgedankte banken, kasten en koelkasten. Als ik bij het adres aankom, registreer ik de melding in de tablet en maak ik een foto van alles wat op de afgesproken plek ligt. Zo heb ik een bewijs van alles wat we opgehaald hebben. Ook vergelijk ik het aangeboden materiaal met wat er in de melding staat.

Het komt best vaak voor dat er meer afval bij ligt dan afgesproken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Soms laat ik het aangeboden grofvuil staan. Bijvoorbeeld als er verf of elektra bij staat, want dat hoort niet bij het grofvuil dat wij ophalen. Dit geef ik door via de tablet. Later halen we dit op met de ‘IJzerwagen’.

In de afgelopen maanden heeft Abdelhai heel wat grof huishoudelijk afval opgehaald. “Meestal halen we 3 ton per route op, maar laatst was het zelfs een record: 5,5 ton! Zo houden we Gouda netjes en dan is de inwoner blij en ben ik blij.”